VR brillen

De VR brillen kunnen onderscheiden worden in 2 categorieën, mét en zonder geïntegreerd scherm. Bij een VR bril zonder geintegreerd scherm kan men een smartphone plaatsen. Deze draagt dan zorg voor de projectie van de beelden voor het oog. Een VR-bril kan worden gebruikt voor het spelen van games en het bekijken van films, maar kunnen ook gebruikt worden als hulpmiddel voor  een overweldigende en ultieme 360º virtual tour ervaring. Daarom zijn de virtual tours van 360ºVirtualTour voorzien van de mogelijkheid om deze met een VR bril te bekijken en te ervaren.

Google Cardboard

Google Card BoardGoogle Cardboard is een Virtual Reality (VR) project van Google. Het is een stuk karton met twee lenzen, dat gevouwen kan worden tot bril. Deze Google Cardboard neemt je mee in een virtuele wereld. Je gebruikt deze samen met je eigen smartphone. In principe kan ieder formaat smartphone gebruikt worden met de cardboard, maar smartphones met een scherm vanaf 4,5 inch (bijvoorbeeld een iPhone 6 of een Samsung Galaxy S6) geven de beste ervaring. Je plaatst je smartphone in de Cardboard en klemt hem vast. Kijken maar! En dat voor een zeer lage prijs.

 

Samsung Gear VR

Samsung Gear VRDe Gear VR is een virtual reality-bril van Samsung en is ontwikkeld in samenwerking met Oculus. De Gear VR wordt eenvoudig aangesloten op een telefoon van Samsung (Galaxy Note 4, Galaxy S6 of Galaxy S6 Edge). Je klikt de smartphone in de bril en die gaat meteen in de ‘virtual reality modus’. De bril draagt zeer comfortabel en heeft aan de zijkant een touchpad en een terug-button. Hierdoor kun je makkelijk door het menu navigeren. Doordat de bril op je hoofd rust en de telefoon in de bril geklikt is, word je tijdens het dragen op geen enkele manier belemmerd.

 

Andere VR brillen die 360VirtualTour ondersteunt zijn:

  • HOMiDO
  • Zeiss VR One
  • ColorCross VR

Deze werken allen volgens het principe waarbij de smartphone in de VR bril wordt geplaatst.

error: Content is protected !!